Upplevelser · Vardagsliv

Barnfri sommar

Hoppas ni haft en fin sommar. Den är ju inte helt slut än, förhoppningsvis lite fint väder att vänta och en del har semester kvar. Själv har jag börjat jobba lite grann. Är ledig från ordinarie jobbet pga studier och har ett extrajobb. Ger inte mycket cash och jag lever på sparpengar och maken min. Sådant en kan göra som barnfri.

Midsommar: Vår sommar inleddes med midsommarfirande. Enligt tradition med ungefär samma vänner. Ibland är några borta och några nya tillkommer. Men vi är en fast kärna. Även om första årens firande var barnfria är de inte det längre. Sedan några år är det barn med. Och i år väsnades de få ungarna (från lunch till middag två, därefter fyra stycken) så att inte bara jag blev tokig. Inte bara leken väsnades, det var ett väldans gnällande och skrikande och gråtande dessutom. Ljudnivån fick mig att önska öronproppar. Det blev ingen lång kväll där. De flesta utan barn gav liksom upp så fort tillfälle gavs och vi begav oss hemåt.

Sedan blev sommaren lite mer barnfri, tack och lov.

Semesterresa: Bo på hotell är oftast väldigt trevligt. Så länge en inte hamnar i barnsällskapen vid frukosten. De här gångerna lyckades jag och maken undkomma de stora horderna av mindre barn rätt bra och hade flera mysiga frukostar som vi kunde njuta av länge.

Socialt: Jag och maken har ägnat oss åt lätt renovering hemma. Det innebar att det blev lite mindre tid över till det sociala. Men inget vi direkt sörjde över. Skönt att få gjort vissa saker som väntat. Annars har det varit kortare sociala aktiviteter, något kalas, fika och promenader.

En bra sommar överlag. Hoppas din också var det. 🙂

Foton 063