Om bloggen och mig

Här är en blogg om hur det är att leva som barnfri kvinna på nästan fyrtio, och som dessutom lever med en man sedan många år tillbaka. (Då borde man ha barn, eller hur?!)

En blogg om hur valet att leva barnfri kan leda till att man känner sig utanför och onormal. För normen är ju trots allt att ha barn. Oavsett om man är singel, hetero, homo, man eller kvinna.

Bloggen startade jag eftersom jag tycker att det saknas bloggar om barnfrihet. Desto fler vi är som delar ett liv i barnfrihet desto lättare känns det. Så är det i alla fall för mig. Jag behöver vara fler. Och jag vill påminna att vi finns.

Jag vill att valet att leva som barnfri ska vara accepterat.

Min egen barnfrihet är inte på något sätt ett avståndstagande från barn och/eller barnfamiljer. Visst kan jag tycka att det är oerhört skönt att inte ha barn med vid vuxna tillställningar eller när en går ut och äter, eftersom sådantr helt enkelt inte är anpassat för barn. Barnen tenderar att bli jobbiga och störiga, och det gillar jag inte! Jag tycker att barn alltid ska bemötas med respekt och utifrån vad de klarar av och förmår att hantera. Under många år har jag arbetat med barn och föräldrar och tycker det är tråkigt när föräldrar inte klarar att möta sina barn på det sätt de behöver.

Artiklar om barnfrihet kommer länkas, tankar om ett barnfritt liv kommer tänkas och upplevelser kommer delas. Så ungefär en gång i månaden hittar du ett nytt inlägg här. Hoppas du får ut något av det.

Vi ses!

Foton 063

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s